Η απίστευτη απόφαση του Μπόρις Τζόνσον

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 20:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την ώρα που η Ελλάδα ανακοίνωνε “μόλις” 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σφοδρή ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, με το σκεπτικό ότι ο πληθυσμός θα αποκτήσει ανοσία, αν νοσήσει το 60% και πλέον: έτσι θα προφυλαχθεί από το δεύτερο μεγάλο επιδημικό κύμα που αναμένεται το φθινόπωρο.

Αυτό όμως, πέρα από τις αντιδράσεις οργής που έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα, σημαίνει θανατική καταδίκη για τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους.

Στο διάγγελμα του ο Μπόρις Τζόνσον, παραδεχόμενος τις επιπτώσεις είπε: «πολλές οικογένειες θα χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα πριν από την ώρα τους αλλά, παρά το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε, έχω αποφασίσει να πάρω αυτό το ρίσκο».

Έτσι οι περισσότεροι Βρετανοί συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν χωρίς καμιά προφύλαξη, ακόμα και οι ηλικιωμένοι. Η μόνη τους αντίδραση μέχρι τώρα ήταν ότι άδειασαν τα σούπερ μάρκετ.

Τα θέατρα, τα μπαρ και τα καφέ είναι γεμάτα, ελάχιστοι λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ατομικής υγιεινής, μπαίνεις στο μετρό και συνειδητοποιείς ότι κάθε βαγόνι είναι υγειονομική βόμβα, οι προσκλήσεις για πάρτι συνεχίζονται.

Ο φημισμένος συνθέτης Δημήτρης Σύλλας που εργάζεται στη Βρετανία τα περιγράφει σωστά: «... Έχω τρομάξει με τον κυνισμό των Βρετανών και της κουλτούρας τους. Δεν έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Είναι σαν να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη.

Σαν να λένε: «Εμείς είμαστε διαφορετικοί, ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε, πάμε αντίθετα στο ρεύμα», συνεχίζει ο κ. Σκύλλας. «Αποφάσισα, λοιπόν, να γυρίσω στην πατρίδα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν ήθελα να γίνω πειραματόζωο στα χέρια μιας κυβέρνησης που πάει κόντρα σε όλο τον κόσμο...».

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν το επερχόμενο χάος που θα ζήσει η Βρετανία αναλογιζόμενοι ποιο είναι το κόστος τελικά που πληρώνει ένας λαός όταν εκλέγει τσαρλατάνους. Και ας υποδεχθούμε με την 14ήμερη καραντίνα τους Έλληνες που επιστρέφουν πανικόβλητοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα