Ο κ. Μαύρος εξηγεί τη μόνιμη διαφορά του 20%

Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 19:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB η ΝΔ έχει ποσοστό άνω του 40% και διαφορά μεγαλύτερη από 18% με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εξαιρετικός δημοσκόπος και πολιτικός επιστήμονας κ. Μαύρος κλήθηκε από μια σειρά Μέσων Ενημέρωσης να εξηγήσει πως και ένα χρόνο μετά τις εκλογές εξακολουθούν να καταγράφονται τέτοιες διαφορές. Έδωσε τρεις βασικές αιτίες:

Η ΠΡΩΤΗ: Η κυβέρνηση αιφνιδίασε ευχάριστα γιατί όταν ανέλαβε, είχε σχέδιο σε όλους τους τομείς της χώρας, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό ενίσχυσε τη δημοφιλία της.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Πολύ γρήγορα ήρθαν δυο σοβαρές κρίσεις (Έβρος και πανδημία), τις οποίες η κυβέρνηση αντιμετώπισε εξαιρετικά. Και αυτό αξιολογήθηκε ανάλογα από τους πολίτες.

Η ΤΡΙΤΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο τώρα εμφανίζεται ανίκανος να κάνει σωστή αντιπολίτευση με πειστικές και υγιείς προτάσεις. Έτσι, χωρίς να έχει βηματισμό, οδηγεί τους πολίτες προς τη ΝΔ που μοιάζει να μην έχει αντίπαλο.

Ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι ακόμη και σήμερα, στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται από τους πολίτες με δυο λέξεις: "Ψέματα" και "ασυνέπεια". Είπε επίσης ότι αν γίνουν εκλογές η διαφορά του 18%-20% θα μειωθεί σημαντικά γιατί "υπάρχουν πολίτες που ιδεολογικά - ιστορικά δεν θέλουν τη ΝΔ και πρέπει να πάνε κάπου αλλού. Ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια καταφυγή ακόμη κι αν δεν σου λέει τίποτε η πολιτική του".

Τα παραπάνω είναι ευκρινέστατα και απολύτως ορατά σε όλους, προφανώς και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ερώτημα είναι: Αφού καταγράφεται η αιτία που κατέληξαν στο 22% γιατί δεν αλλάζουν πλεύση; Ως αντιπολίτευση έχουν χρόνο να σχεδιάσουν, να προτείνουν, να πείσουν. Γιατί δεν το κάνουν αλλά αντίθετα συνεχίζουν τα ψέματα και την αντιπολίτευση "όλα λάθος";
Απάντηση: Γιατί δεν μπορούν. Όπως ήσαν ανίκανοι να γίνουν μια σωστή κυβέρνηση και κατέληξαν να επαναφέρουν τη ΝΔ στο 40% και αυτοδύναμη στην εξουσία, (ψέματα - ασυνέπεια), έτσι δεν μπορούν να γίνουν ούτε μια σωστή αντιπολίτευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia