Καντέρ, Ερντογάν και πολιτική ηθική

Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2020 19:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Τούρκος άσος των Μπόστον Σέλτικς Ενές Καντέρ έχει υποστεί - αυτός και η οικογένεια του - απίστευτους διωγμούς από τον Ερντογάν. Διωγμούς που υπογραμμίζουν τον αγριανθρωπισμό του Ερντογάν. Ο ίδιος σε συνέντευξη του περιγράφει:
  "... Ο πατέρας μου καθηγητής γενετικής απολύθηκε και φυλακίστηκε. Δικαιώθηκε δικαστικά χρόνια μετά αλλά μένει άνεργος. Η αδερφή μου με πτυχία ιατρικής δεν μπορεί να εργαστεί ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Τον μικρό μου αδερφό, σπουδαίο ταλέντο στο μπάσκετ δεν τον παίρνει καμία ομάδα. Για μένα έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, χωρίς καμία απολύτως κατηγορία".

Και συνεχίζει ο Καντέρ: "... Έχει φυλακίσει χιλιάδες ανθρώπους με μόνο έγκλημα την ελεύθερη έκφραση και την ανεξιθρησκεία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα φυλακή ενώ αποφυλακίζει λόγω κορωνοϊού παιδεραστές, δολοφόνους και ηγέτες της μαφίας".

Για την Ελλάδα ο Καντέρ θα πει: "... Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ την Ελλάδα. Δίνει πολιτικό άσυλο σε χιλιάδες Τούρκους που εγκαταλείπουν την Τουρκία με φουσκωτά. Πρόκειται για μια πράξη γενναιοδωρίας την οποία δεν θα ξεχάσουμε για πολλά χρόνια".

Με τη συνέντευξη του ο Ενες Καντέρ αθελά του θέτει το διαχρονικό ερώτημα - που έρχεται από την αρχαιότητα: Είναι η ισχύς με την οποία πολιτεύεται ένας ηγέτης ή η ηθική; Στην περίπτωση του Ερντογάν υπάρχει απάντηση. Χωρίς ίχνος ηθικής, ένας εντελώς ανήθικος ηγέτης προσπαθεί με την ισχύ να επιβληθεί μέσα στη χώρα του και να διαδραματίσει διεθνή ρόλο στην ευρύτερη περιοχή του. 

Το ερώτημα όπως είπαμε είναι πανάρχαιο, ωστόσο υπάρχει κι ένα δεύτερο: Τι συμβαίνει όταν το όπλο της ισχύος αδυνατίζει ή χάνεται; Υπάρχει απάντηση: Ο ηγέτης πληρώνει με τον σκληρότερο τρόπο τα εγκλήματα του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia