Όταν απλοί άνθρωποι συμπλέκονται βίαια

Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 19:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

«Όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον μας, χτυπώντας μας με χέρια, πόδια, ξύλα, ρόπαλα μέχρι και με κράνη μοτοσικλέτας και σέρνοντάς μας, ενώ μερικοί εξ αυτών φώναζαν συνεχώς και προέτρεπαν τους επιτιθέμενους “πατήστε τους κάτω”, “λιώστε τους”.

Άπαντες δεχθήκαμε επίθεση και χτυπήματα από τους διαδηλωτές, ενώ ο τρίτος από εμάς δεχόμενος σφοδρά χτυπήματα από παντού, έμεινε εντελώς μόνος και αβοήθητος. Ο δε επικεφαλής των μέτρων δεν προσπάθησε ούτε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο στον απεγκλωβισμό μου, ούτε μεταβίβασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων το συμβάν».

Τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου 2017 στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά την απεργία στους χώρους εργασίας.

Τα γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και περιγράφονται σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για τα αδικήματα της βαριάς και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η έρευνα για το συμβάν ολοκληρώθηκε και οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν τότε την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο τότε επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με τη δίκη για την υπόθεση να είναι προγραμματισμένη για την 11η Μαρτίου.

Για τα παραπάνω δεν γνωρίζω τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων. Σας τα μεταφέρω ωστόσο, για να υπογραμμίσω μια κοινωνική παράνοια: Εργάτες με μισθούς των 800 ευρώ, να συμπλέκονται με αστυνομικούς επίσης των 800 ευρώ για να χτυπηθεί υποτίθεται η εξουσία. Μία εξουσία εντελώς απούσα από τη θλιβερή αυτή βία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti