Επιλέγοντας άρωμα με βάση την προσωπικότητα μας

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2023 18:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιλέγοντας άρωμα με βάση την προσωπικότητα μας

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα, που ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, λένε πολλά για την προσωπικότητά μας.

Όπως λοιπόν συμβαίνει με τον τρόπο που περπατάμε ή με τον τρόπο που καθόμαστε, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα δεδομένα που συνδέουν την επιλογή του αρώματος με την προσωπικότητά μας. Στα χρόνια της έρευνάς του, ο Alan R. Hirsch, MD, ιδρυτής του Smell and Taste Treatment and Research Foundation, έχει κάνει τεστ προσωπικότητας σε σχεδόν 20.000 άτομα, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με τις προτιμήσεις αρώματος των συμμετεχόντων. «Είναι βασικά σαν ένα τεστ Rorschach που χρησιμοποιεί προτιμήσεις οσμών», λέει ο Δρ. Hirsch. Με βάση τα ευρήματα της έρευνάς του λοιπόν, παρακάτω σού παρουσιάζουμε τι μπορεί να λέει για την προσωπικότητά σου το αγαπημένο σου άρωμα.

Αν το αγαπημένο σου άρωμα έχει νότες εσπεριδοειδών
Αναλαμβάνεις πάντα πρωτοβουλίες σε ομαδικές καταστάσεις; Οι φίλοι και η οικογένειά σου θα σε περιέγραφαν ως ηγετική προσωπικότητα που καμιά φορά μπορεί να αγγίζει τα όρια της επιθετικότητας; Αν ναι, μάλλον προτιμάς τα αρώματα με βάση τα εσπεριδοειδή.

Η προσωπικότητα των ανθρώπων που αγαπούν τριανταφυλλένια αρώματα
«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τείνουν να σταθμίζουν όλες τις επιλογές πριν πάρουν μια απόφαση», λέει ο Δρ. Hirsch. Αν αγαπάς τα αρώματα με βάση το τριαντάφυλλο, αφιερώνεις χρόνο για να αναλογιστείς τις αποφάσεις σου, αντί απλώς να βουτάς κατευθείαν στη δράση.

Οι λάτρεις της λεβάντας κάνουν υπέροχους φίλους
Αν σας αρέσει να φοράτε προϊόντα με άρωμα λεβάντας, πιθανότατα έχεις ένα τεράστιο και ισχυρό δίκτυο φίλων. Ο κόσμος αναζητά πάντα την παρουσία σου και τα πηγαίνεις καλά με σχεδόν όλους. «Τα άτομα που προτιμούν τη λεβάντα τείνουν να είναι σεξουαλικά συγκρατημένα. Εκτιμούν τη φιλία και τείνουν να λειτουργούν καλά σε ομάδες», τονίζει ο Δρ Hirsch.

Τα αρώματα βανίλιας δεν είναι καθόλου… vanilla
Πιθανότατα σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι που αγαπούν το άρωμα της βανίλιας είναι ήπιοι και βαρετοί, αλλά βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο! Πρόκειται για άτομα με ζωηρή προσωπικότητα που συχνά θεωρούνται η ψυχή της παρέας. Εάν μυρίζεις ζεστή βανίλια, είσαι το άτομο που ξέρει πώς να ξεκινήσει ένα πάρτι. Λατρεύεις να χορεύεις, να πίνεις, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να συναναστρέφεσαι κόσμο σε πολύβουα στέκια.

Αν στο αγαπημένο σου άρωμα κυριαρχεί το σανδαλόξυλο
Εάν δεν μπορείς να αντισταθείς στη μυρωδιά του σανδαλόξυλο, μάλλον είσαι απόλυτα τελειομανής και ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού σου. «Οι λάτρεις του σανδαλόξυλου τείνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους και τους άλλους. Κάνουν πολύ αυτοκριτική, προσβάλλονται εύκολα από παρατηρήσεις και μπορούν να παρερμηνεύσουν αυτά που λένε οι άλλοι για αυτούς», διαπίστωσε ο Δρ Hirsch.

Αν το αγαπημένο σου άρωμα είναι φρουτώδες
Μπορεί να πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που φορούν φρουτώδη αρώματα είναι τόσο γλυκείς όσο το άρωμα φράουλας στο λαιμό τους. Αλλά μάλλον κάνεις λάθος. Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, οι άνθρωποι που αγαπούν τα φρουτώδη αρώματα, τείνουν να είναι πιο ευερέθιστοι, εκκεντρικοί και απαισιόδοξοι. Έχουν επίσης την τάση να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και γίνονται συχνά σαρκαστικοί. Ενώ αυτή η κυνική αίσθηση του χιούμορ μπορεί να φαίνεται ξεκαρδιστική για τους ίδιους, στην πραγματικότητα είναι εξουθενωτική για τους υπόλοιπους γύρω τους.

Αν το αγαπημένο σου άρωμα μυρίζει φρεσκάδα καθαριότητας
Αν οι γύρω σου λένε πως το άρωμά σου μυρίζει σαν φρεσκοπλυμένο ρούχο ή βαμβάκι, είσαι κάποια που απολαμβάνει τις προκλήσεις. Οι άνθρωποι γύρω σου εκπλήσσονται που πάντα μοιάζει να ασχολείσαι με κάτι μεγάλο, αλλά εσύ δεν χορταίνεις να πιέζεις τον εαυτό σου σε νέα κάθε φορά άκρα. Οι λάτρεις αυτών των αρωμάτων είναι προσανατολισμένοι στη δράση, τείνουν να έχουν αυτοπεποίθηση και ισχυρή διαίσθηση, ενώ μοιάζουν πάντα να έχουν τον έλεγχο οποιαδήποτε κατάστασης.

Αν το αγαπημένο σου άρωμα μυρίζει μελισσόχορτο
Οι λάτρεις της μυρωδιάς του μελισσόχορτου, πιθανόν είναι οι πιο χαρούμενοι, χαλαροί τύποι της παρέας και οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσουν δράματα. Είναι το πιο χαρούμενο άτομο ανάμεσα στους φίλους σου, που θέλει απλώς να είναι ευτυχισμένο και να αποφεύγει κάθε σκοτάδι. «Διαθέτουν υψηλή ενσυναίσθηση, είναι καλόβολοι και προσαρμόζονται εύκολα», επιβεβαιώνει ο Δρ. Hirsch.

 

πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti