Διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά μεταναστών στη «Λάκκα» Σπάρτης

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 15:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά μεταναστών στη «Λάκκα» Σπάρτης

Τη δυσφορία τους για τη συμπεριφορά ορισμένων μεταναστών-προσφύγων εκφράζουν κάτοικοι της συνοικίας «Λάκκα» στη Σπάρτη. Αγανακτισμένοι πολίτες ισχυρίζονται ότι σε καθημερινή -σχεδόν- βάση, οι αλλοδαποί που αθλούνται στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, πάνω από το Ματάλειο δημοτικό κολυμβητήριο, τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ απομακρύνουν τα παιδιά της γειτονιάς για να παίξουν εκείνοι. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους διαμένοντες στην περιοχή, οι μετανάστες κάνουν την ανάγκη τους στον ευρύτερο χώρο του κολυμβητηρίου, ενώ αποθέτουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα όπως χαρτιά κ.α..

 Όπως προσθέτει κάτοικος της περιοχής, «μάς έχουν κατακλέψει τις λεμονιές, καταστρέφουν  τα λουλούδια από τα σπίτια μας, ζητούν τη μία νερό, την άλλη τα παιχνίδια των παιδιών μας να παίξουν τα δικά τους. Όταν παίζουν παιδιά δικά μας στο γήπεδο, τα βγάζουν με το έτσι θέλω για να παίξουν αυτοί. Ενώ στην αρχή ξεκινήσαμε όλοι να τους βοηθήσουμε, τώρα τους βλέπουμε και αντιδρούμε».

Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι απευθύνθηκαν στον Δ. Σπάρτης και την Αστυνομία, η οποία παρενέβη μία φορά, ωστόσο τα όσα περιγράφονται παραπάνω συνεχίζονται. Οι θιγόμενοι πολίτες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε γραπτή αναφορά, καθώς όπως τονίζουν «έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους εδώ και καιρό, αλλά τίποτα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti