Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων: Αγνοούνται εν Σπάρτη

Σημαντική τοποθέτηση της Μ. Τσιρώνη στο ΔΣ

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2024 08:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων: Αγνοούνται εν Σπάρτη

Δύο καίρια ζητήματα έθεσε η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Κανελλοπούλου, Μαρία Τσιρώνη, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρχικά, μίλησε για την αναγκαιότητα εύρεσης μιας επαρκέστερης αίθουσας που θα φιλοξενεί τις δημόσιες συνεδριάσεις και άλλες εκδηλώσεις και θα είναι προσβάσιμη σε όλους. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε εάν αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί να μεταφέρει τον χώρο των συνεδριάσεων από αυτό τον χώρο, που μπορεί μεν να έχει μία ιστορικότητα, αλλά δεν είναι προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να αποκλείουμε συμπολίτες από την Ώρα του Πολίτη, να βρίσκονται εδώ μαζί μας. Υπάρχει σχετική νομοθεσία για αυτό. Και ούτως ή άλλως, νομίζω ότι στην εποχή μας θα ήταν πολύ καλύτερο να είμαστε σε μία αίθουσα, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και κάποιες παρουσιάσεις, να υπάρχει ένα προβολικό μηχάνημα, να μπορούμε να παρακολουθούμε ολοκληρωμένα τοποθετήσεις σε σοβαρά θέματα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην έλλειψη κατάλληλων χώρων που θα μπορούν να στεγάσουν και να καλύψουν τις ανάγκες δραστήριων ομάδων και σωματείων του τόπου. Όπως είπε η Μ. Τσιρώνη, «πληροφορήθηκα ότι η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας θα ήθελε να κάνει τις φετινές παραστάσεις της στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Πνευματικό Κέντρο). Όμως, δεν θα τις πραγματοποιήσει εκεί, καθώς στο κτίριο εκκρεμούν κάποια πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικής φύσεως. Νομίζω ότι αυτό είναι ατυχές. Όταν έχουμε μια οποιαδήποτε ερασιτεχνική ομάδα, που παράγει πολιτισμό και αθλητισμό, θα πρέπει να φροντίσουμε όχι απλά να έχουν τη στέγη τους, αλλά να έχουμε και χώρο, όπου τέτοιες ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τους τις δραστηριότητες».

Τα είπε όπως έχουν η Μ. Τσιρώνη. Θα εισακουστεί;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti