Άσε μέσα και τον... "κουτσό"

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 19:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο αθλητισμός είναι ένα δεύτερο σχολείο απίστευτα σημαντικό. Το παιδί από πολύ νωρίς μετρά τις δυνάμεις του, εντάσσει τον εαυτό του σε συνεργασίες, αξιολογεί, ακούει, πειθαρχεί, ανταμείβεται, χάνει, κερδίσει. Κάποιο παιδί που δεν αθλείται όλα αυτά, θα τα βιώσει πολλά χρόνια αργότερα και σίγουρα όχι τόσο καλά.

Παίζοντας τρία ομαδικά αθλήματα θυμάμαι μια φράση ενός σημαντικού προπονητή μπάσκετ που μας είχε πει: "Αν σε ένα δύσκολο παιχνίδι η ομάδα μου παίζει και με έναν... κουτσό, αλλά αυξάνει την διαφορά στο σκορ, τον κουτσό δεν τον αλλάζω".

Όπως εξήγησε, "αν τον αλλάξεις και βάλεις έναν πολύ καλύτερο στη θέση του, αυτός θα πάρει πρωτοβουλίες, η χημεία της ομάδας θα αλλάξει, και το ματς κινδυνεύει να γυρίσει". Αργότερα ειπώθηκαν τα παραπάνω με την φράση "ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις" αλλά εγώ προσθέτω: ¨ακόμα και αν έχεις μέσα έναν κουτσό".

Κάπως έτσι αξιολογώ και τον ανασχηματισμό Μητσοτσάκη που ανασχηματισμός δεν είναι. Η ίδια κυβέρνηση παραμένει με μικρές διορθωτικές κινήσεις. Αν σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν και ένα - δυο... "κουτσοί", ο κόουτς Μητσοτάκης δεν τους άλλαξε γιατί η ομάδα του είναι 20 πόντους μπροστά.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει το χαρτί του μεγάλου ανασχηματισμού και για το μέλλον, αν αυτό χρειαστεί. Και τέλος, ένας ευρύς ανασχηματισμός α) θα σήμαινε αποδοχή ότι η κυβέρνηση σε πολλούς τομείς δεν δούλεψε, β) θα χανόταν πολύτιμος χρόνος προσαρμογής σε κρίσιμα υπουργεία.

Όπως έχω ξαναγράψει, ο κ. Μητσοτάκης είναι παίκτης από το μέλλον. Ακόμα να το καταλάβουν και τα ΜΜΕ που έφτασαν στο σημείο να προεξοφλούν ποιοι υπουργοί φεύγουν και ποιοι έρχονται, νομίζοντας ότι και αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί όπως οι προηγούμενες. Αυτός ο πρωθυπουργός, δεν λειτουργεί έτσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia