Το δικό σας σχόλιο: Απόψεις

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2026 11:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το δικό σας σχόλιο: Απόψεις

Για πολλά επαγγέλματα και αυτούς που τα υπηρετούν, αρκετός κόσμος εμφανίζεται και είναι επιφυλακτικός και σε πολλές περιπτώσεις εκφράζει αρνητικές έως ειρωνικές και απαξιωτικές κρίσεις και σχόλια.

Τι να πρωτοθυμηθώ. Τις συχνότατες δυσμενείς κρίσεις για το Δικηγορικό και Ιατρικό λειτούργημα, καθώς και για τους υπηρετούντες με αληθινή αυταπάρνηση και εν πολλοίς με κίνδυνο ζωής στα Σώματα Ασφαλείας;

Όλοι όσοι διακονούν όμως τα λειτουργήματα αυτά, πρέπει να κλείνουν τα αυτιά σε τέτοιες αρνητικές αναφορές και να προχωρούν με εντιμότητα, καθαρότητα και ευσυνειδησία στην επιτέλεση του καθήκοντός τους που σαφέστατα προάγει το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Αφορμή για την παράθεση αυτών των απλών, προσωπικών μου απόψεων, αποτελεί το κατά γενική παραδοχή ουσιαστικώτατο και κυρίως αποτελεσματικότατο έργο του συνόλου των  Τμημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, ιδίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την σαφέστατη και δραστική μείωση της εν γένει παραβατικότητας.

Η άποψή μου αυτή είναι ακλόνητη (ας μου επιτραπεί η έκφραση) και λόγω του επαγγέλματός μου, αλλά κυρίως απηχεί και την άποψη των συμπολιτών μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Ευχαριστίες λοιπόν στο σύνολο των ανδρών της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας, θερμά συγχαρητήρια και ευχές για συνέχιση του έργου τους, που εμπεδώνει την τόσο αναγκαία ασφάλεια των συνανθρώπων μας.    

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (του συνόλου της σε τοπικό επίπεδο) κρίθηκε στα δύσκολα, γιατί στις μπουνάτσες όλοι μπορούν να κάνουν τον καπετάνιο.

                                                            Ιωάννης Λεων. Νικολόπουλος

                                    Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
Του Αντρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Αντρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα