Τι νόημα θα είχε μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών;

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 19:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό επέμεινε για πρώτη φορά τόσο πολύ στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τονίζοντας πως οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου καθιστούν πιο σημαντικό από ποτέ να υπάρχει εθνική στρατηγική.
Είναι μια παράξενα επίμονη απαίτηση αυτή αν σκεφτεί κανείς τρεις παραμέτρους:
-ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ όποτε θέλουν έχουν και έκτακτες ή εξειδικευμένες ενημερώσεις. Προχθές, οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
-ΠΟΙΑ εικόνα θα δώσει η χώρα απέναντι στην Τουρκία που θα δει ότι τα καιροσκοπικά παιχνίδια εντυπωσιασμού που κάνει έχουν πανικοβάλει την Ελλάδα που κάνει τέτοιες συσκέψεις.
-ΕΠΙ της ουσίας τι ακριβώς παραπάνω θα προσφέρει μια σύγκληση με τον κ. Βελόπουλο, ή τον κ. Βαρουφάκη όταν οι θέσεις όλων των πολικών αρχηγών είναι γνωστές και σαφώς διατυπωμένες δημοσίως;

Δείτε τώρα και τις επιπτώσεις από τέτοιες ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να διαρρέει ανυπόστατα επιχειρήματα, όπως ότι οι έρευνες του τουρκικού σκάφους εμποδίζονται ή και ακυρώνονται από τον θόρυβο των παρακείμενων τουρκικών πλοίων. Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι η ποιότητα των τουρκικών ερευνών, αλλά το γεγονός ότι το “Ορούτς Ρέις” παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Αυτό εκνεύρισε την κυβέρνηση δεδομένου ότι σε αυτές τις συναντήσεις υπάρχει οπωσδήποτε το λεγόμενο off the record. Τον καλείς να τον ενημερώσεις και αυτός δημοσιοποιεί θέσεις που με χαρά ακούν οι απέναντι. Γιατί να τον συναντήσεις πάλι τώρα κοντά; Για να σε ξανά εκθέσει;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia