Ο άνθρωπος μετατρέπει τη Γη σε πλανήτη - δολοφόνο

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 10:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κακοκαιρία "Μήδεια" που πλήτει τη χώρα είναι η κορυφή του παγόβουνου σε όσα φέρνει η κλιματική αλλαγή. Σοκάρει η περίπτωση της Ινδίας που διαπιστώνει βίαιες και εύθραυστες μορφολογικές αλλαγές που, κυριολεκτικά, αλλάζουν τον χάρτη της.

Τι έχει συμβεί στην Ινδία; Πάγοι από τα Ιμαλάια λιώνουν δημιουργώντας ξαφνικούς ποταμούς που σαρώνουν ακόμα και χωριά με πολλούς νεκρούς και στο τέλος καταλήγουν να δημιουργούν... λίμνες. Οι λίμνες αυτές είναι εν δυνάμει "βόμβες" νέων πλημμυρών, αφού στηρίζονται σε ασταθή πετρώματα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσουν και το νερό να ορμήσει για παρακάτω.

Μια τέτοια παγετωνική λίμνη (έτσι ονομάζονται) έπνιξε ξαφνικά χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε ολοσχερώς πολλά χωριά και ανθρώπους στην Ινδία μόλις πριν λίγα χρόνια (2013).

Το τι συμβαίνει είναι δυστυχώς ξεκάθαρο: Τα Ιμαλάια που έχουν 600 δισεκατομμύρια τόνους πάγου λιώνουν γοργά και μπορούν να πνίξουν την Ινδία. Και το ίδιο μπορεί να συμβεί στις Άνδεις, στους Πόλους, παντού. Ακόμα και η Ελλάδα με το ήπιο εύκρατο κλίμα βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγή με καταστροφές περιουσιών και απώλειες ζωών.

Το μήνυμα της καταστροφής στην Ινδία είναι ξεκάθαρο. Ο χρόνος για να μην μετατραπεί η Γη σε πλανήτη - δολοφόνο εξ αιτίας μας εξανεμίζεται. Κάτι πρέπει να γίνει με οποιοδήποτε (οικονομικό) κόστος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland