Ο έρωτας στον καιρό της πανδημίας

Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 16:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Διαβάζω μια έρευνα του Χάρβαρντ για τον έρωτα τις μέρες της πανδημίας. Οι επιστήμονες προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης της μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Τι λένε; Στη διάρκεια των ερωτικών επαφών συνιστούν την αποφυγή των φιλιών, τη χρήση μασκών, το ντους πριν και μετά.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, οι ειδικοί κατέταξαν τα διάφορα σεξουαλικά σενάρια με βάση το βαθμό επικινδυνότητας από το χαμηλότερο στο πιο ριψοκίνδυνο ως εξής:
-Αποχή από το σεξ: Αν και δεν είναι εφικτή για πολλούς, δεν συνεπάγεται κινδύνους μόλυνσης.
-Αυτοερωτισμός: Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
-Σεξουαλική δραστηριότητα σε ψηφιακές πλατφόρμες: Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης, αλλά κίνδυνος διαδικτυακού εκβιασμού, νομικών περιπλοκών ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.
-Σεξ μεταξύ ατόμων που ζουν στο ίδιο σπίτι: Υψηλός ο κίνδυνος μόλυνσης αν ο παρτενέρ κολλήσει εκτός του σπιτιού τον κορωνοϊό
-Σεξ μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικά σπίτια: Υψηλός κίνδυνος μόλυνσης ειδικά σε περίπτωση πολλαπλών παρτενέρ.

Oι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη με σαφήνεια αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Ωστόσο, η αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια του σεξ στενή επαφή, σημαίνει ότι οι παρτενέρ μπορεί να κολλήσουν από αερομεταφερόμενα σταγονίδια ή από επιφάνειες που άγγιξαν αμφότεροι.

Διαβάζω την μελέτη και απορώ: Επιστήμονες άνθρωποι και δεν είδαν ίσως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ασφαλή λύση που είναι τα Rapid test πριν την συνεύρεση; Αν βγουν και για τους δυο αρνητικά, κανένα πρόβλημα. Τι λέει το Χάρβαντ επ’ αυτού;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland