Η επιτομή της δυστυχίας του ανθρώπινου γένους

Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2021 18:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η επιτομή της δυστυχίας του ανθρώπινου γένους

«Revenge porn», ακόμα ένας καινούργιος όρος που γεννήθηκε στους διαδικτυακούς δρόμους.

Αν με ρωτάτε, για μένα είναι ακριβώς η επιτομή της σύγχρονης δυστυχίας ολόκληρου του ανθρώπινου γένους. Όταν διάβασα την σχετική –αηδιαστική- είδηση για το γνωστό περιστατικό, αναρωτήθηκα ποιο καμομοιρίστικο ένστικτο είναι εκείνο που θα παρακινούσε αυτή τη θρασύδειλη αποτρόπαια πράξη;

Δηλαδή, κάποιος μέχρι χθες, σαν μικρούλι χαριτωμένο εγωιστικό κτητικό γουρουνάκι, την ήθελε την άλλη μόνο δική του και τόσο πολύ που την έβγαζε βίντεο και φωτογραφίες σε προσωπικές τους στιγμές, σαν να ήταν η μούσα του έρωτά του.

Κι όταν εκείνη αποφάσισε για τον α΄ ή τον β΄ λόγο, ότι δεν τον θέλει άλλο, εκείνος βρίσκει ξαφνικά τρόπο να την εκδικηθεί στην ιδέα ότι άγνωστοι άνθρωποι θα έχουν ως αντικείμενο ηδονής σε ανώνυμες πορνογραφικές αρρωστημένες ιστοσελίδες, τη γυναίκα που ως χθες εκείνος θαύμαζε και αγαπούσε.
Υποσυνείδητα νιώθει έτσι να τιμωρεί τον επόμενο σύντροφο της γυναίκας;;;

Κι εκεί είναι το μέγιστο πρόβλημα, όταν ο έρωτας μετατρέπεται σε πράξη εξουσίας.
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι δυστυχώς η ρίζα του προβλήματος. Ότι ο έρωτας ως πράξη είναι ενοχοποιημένος στην κτητική, εγωιστική, ανταγωνιστική, πατριαρχία. 

Αλλά τι περιμένεις από έναν κόσμο που έχει μετατρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις σε εμπόριο επιβίωσης και επιβεβαίωσης.
Αν με ρωτάτε, μπορούμε να αλλάξουμε και η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας. Όχι από τα υψωμένα δάχτυλα που δείχνουν προς τους άλλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti