Κερδίζοντας εύκολα την επιδοκιμασία των πολιτών

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κερδίζοντας εύκολα την επιδοκιμασία των πολιτών

Το έχουμε ξαναπεί, πολιτική είναι η διαχείριση της πραγματικότητας και είναι φανερό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που ξέρει να διαχειρίζεται σωστά αυτό το δόγμα. Τελευταία του κίνηση, η επιστολική ψήφος.

Πόσα χρόνια μιλάμε για τον αποκλεισμό πολιτών από τις κάλπες λόγω απόστασης; Ο Έλληνας που βρίσκεται στο εξωτερικό, ο εποχικός εργαζόμενος που βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί, ο υπερήλικας που δεν μπορεί να μετακινηθεί, ο προσωρινά ασθενής που οικουρεί.

Χιλιάδες άνθρωποι δεν ψήφιζαν ενώ ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και το ήθελαν. Αυτή ήταν η ωμή πραγματικότητα και όμως η πολιτική και οι πολιτικοί δεν το διόρθωναν.

Αυτή η αδυναμία των κομμάτων να διορθώνουν ακόμα και τα αυτονόητα έχει αποδειχθεί μεγάλο όπλο για τον πρωθυπουργό, ο οποίος με μια σειρά ενεργειών του κερδίζει τις εντυπώσεις χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο κόστος. Έτσι, στη σύγκριση, αυτός και οι άλλοι, κερδίζει την προτίμηση των πολιτών.

Ειδικά η επιστολική ψήφος ήταν ένα αληθινό σκάνδαλο, στο οποίο το μεν ΚΚΕ ήταν και είναι αντίθετο για δικούς του λόγους, αλλά ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ που πνιγμένος στις δικές του εμμονές αντιπρότεινε φαιδρότητες που δεν τον τιμούσαν.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης στα μάτια των πολιτών θα είναι ο μεταρρυθμιστής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα υποχρεωθούν να τον ακολουθήσουν. Η σωστή διαχείριση της πραγματικότητας πάντοτε δίνει μέγεθος σε όποιον γνωρίζει να την προωθεί. Ας το λάβουν υπόψιν πια όσοι πολιτεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti