«Μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης»

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 21:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης»

Της Νάγιας Γρηγοράκου*

Αρχικά το φιλοκυβερνητικό μιντιακό μπλοκ κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, μιλώντας για «ξαναζεσταμένο φαΐ».

Στη συνέχεια τα κυβερνητικά στελέχη μίλησαν για εξυπηρέτηση «οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση».

Και κάποιοι άλλοι μίλησαν για στρατηγικό λάθος του ΠΑΣΟΚ αφού η ΝΔ θα έβγαινε από τη διαδικασία πιο συσπειρωμένη.

Και μετά ήρθε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Μια συζήτηση στην οποία τάχα δεν θα μαθαίναμε τίποτα καινούργιο. Δεν έγινε όμως ακριβώς έτσι.

Μετά τη συζήτηση μάθαμε πως ο κ. Καραμανλής παραμένει αμετανόητος χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης.

Μάθαμε πως ενώ η Κυβέρνηση κατηγορούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως εντολοδόχο «συμφερόντων που θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση», ήταν οι δικοί της Υπουργοί που βρέθηκαν σε μια αρχικά ανώδυνη «κοινωνική συνάντηση» με τα «συμφέροντα».

Στη συνέχεια μάθαμε πως η ανώδυνη «κοινωνική συνάντηση» έστειλε το «λάθος μήνυμα» και τελικά οδήγησε στις δύο ηχηρές και επώδυνες παραιτήσεις του Υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου. Και για να τα θυμόμαστε όλα, εδώ η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, τώρα η πρόταση δυσπιστίας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έφερε τις παραιτήσεις άλλων δύο στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Μάθαμε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα της αντιπολίτευσης ήρθε στην Ολομέλεια και ως κακός ηθοποιός για να μας πείσει πως «δεν έγινε καμία συγκάλυψη στα Τέμπη», μας κοίταξε απλά στα μάτια!

Μάθαμε πως ο Πρωθυπουργός παραδέχεται πως αν η Σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί το τρομερό δυστύχημα των Τεμπών δεν θα είχε συμβεί.

Και όλα αυτά τα μάθαμε επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πήρε θεσμικά την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Και αυτό είναι επιτυχία.

Ναι, η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές, όμως η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα λόγο να πανηγυρίζουν.

Ναι, η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές, όμως όποιος μιλάει για συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας μάλλον φοράει «μπλε γυαλιά».

Ναι, η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές που δεν βρήκαν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη.

*Η Νάγια Γρηγοράκου είναι Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti