Σύντομα ο Τραμπ θα γίνει επικίνδυνος και για τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2025 12:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύντομα ο Τραμπ θα γίνει επικίνδυνος και για τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ θαυμάζει τους αυταρχικούς ηγέτες. Τους θεωρεί ευφυείς, διότι έχουν επί 25 και πλέον χρόνια την εξουσία στα χέρια τους και κυρίως κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν πουθενά. Να γιατί εκθειάζει τον Πούτιν ή τον Γιονγκ Ουν. Θα ήθελε να μπορεί να το κάνει και ο ίδιος στις ΗΠΑ και το προσπαθεί.

Καταργεί εντελώς κάθε θεσμικό όργανο, παρακάμπτει το Σύνταγμα, απολύει όσους διαφωνούν μαζί του, κόβει επιδοτούμενα προγράμματα με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, επιτίθεται στους συμμάχους του, δεν λαμβάνει υπόψιν του τους διεθνείς φορείς όπως το ΝΑΤΟ ή τον ΟΗΕ.

Σε αυτή τη φάση ό,τι και να αποφασίζει το περνά εύκολα, γιατί η κοινωνία των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα, οι δε Δημοκρατικοί είναι χωρίς ηγεσία και πειστικότητα.

Όλα αυτά τα στηρίζει ο Τραμπ στην εντελώς γελοία θεωρία του απομονωτισμού των ΗΠΑ. Πιστεύει ότι με περίκλειστα σύνορα οι ΗΠΑ θα μεγαλουργήσουν. Δεν έχει αντιληφθεί ότι η ισχύς των ΗΠΑ ήρθε όταν έγινε ακριβώς το αντίθετο: Όταν η χώρα και τα συμφέροντα της εξαπλώθηκαν παντού στον πλανήτη.

Η γελοία θεωρία του Τραμπ κατέρρευσε προ ημερών και στην πράξη. Μια μικρή κινέζικη εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσίασε μια καινοτομία καλύτερη και φθηνότερη, για την οποία ξόδεψε μόλις 6 εκατ. δολάρια και σε μια μόλις ημέρα κατέρρευσαν τα Χρηματιστήρια των ΗΠΑ, ενώ οι αντίστοιχες εταιρείες της χώρας έχασαν εκατοντάδες δισ. ευρώ. Ο απομονωτισμός στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι αδύνατος.

Ο Τραμπ πολύ γρήγορα θα γίνει επικίνδυνος και για τους Αμερικανούς και θα αρχίσει η αποδόμησή του. Και πάντα να θυμάστε ότι κάθε μέρα που περνά είναι όλο και πιο κοντά στο να πάει για πάντα σπίτι του. Έχουν ήδη περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024 και στις ΗΠΑ οι Πρόεδροι έχουν μόνο δυο θητείες. Για να αλλάξει ο Τραμπ το Σύνταγμα χρειάζονται τα 2/3 του Κογκρέσου, ποτέ δεν θα τα έχει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση