Νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου από τον μεσσηνιακό «Ευκλή»

Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2024 13:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου από τον μεσσηνιακό «Ευκλή»

Ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, στα 2.407 μ. υψόμετρο και στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, προγραμματίζει για το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής».

Η ορειβατική διαδρομή προς την κορυφή είναι νυχτερινή και πραγματοποιείται από την πλευρά της Σπάρτης και το Καταφύγιο Ταϋγέτου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα φτάσουν με δικά τους ΙΧ, ξεκινώντας από την Καλαμάτα στις 4:00 μ.μ. του Σαββάτου (σημείο συνάντησης τα γραφεία του Σ.Π.Ο.Κ. «Ο Ευκλής», τέρμα Αριστομένους 56).

Για την πορεία, απαραίτητος είναι ο ορειβατικός εξοπλισμός και φακός κεφαλής, ενώ σημειώνεται πως την ομάδα θα οδηγήσει προς την κορυφή έμπειρος ορειβάτης του συλλόγου.

Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το «Φαινόμενο της Πυραμίδας». Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το «Φαινόμενο της Πυραμίδας», τα σπάνια φυτά και τα αρωματικά βότανα του Ταϋγέτου.

Η εξόρμηση απευθύνεται σε μέλη του Συλλόγου, ωστόσο μπορούν να συμμετάσχουν μη μέλη, με μόνη προϋπόθεση την υπογραφή εντύπου ότι είναι υγιής και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (μέλη του συλλόγου) και 15 ευρώ (μη μέλη του συλλόγου).

Διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου: Extra κόστος σε σκηνές (5 ευρώ το άτομο) έξω από το καταφύγιο.

Περισσότερες πληροφορίες τις απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti