Ζητείται λύση στην παράνομη παρεμπόδιση στάθμευσης

Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016 16:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητείται λύση στην παράνομη παρεμπόδιση στάθμευσης

Πρόσφατο περιστατικό που μου συνέβη με υποχρέωσε να διαπληκτιστώ με συμπολίτη μας, γιατί στάθμευσα (προσωρινά για λίγα λεπτά) το αυτοκίνητό μου στην Κ. Παλαιολόγου απέναντι του καταστήματός του, που είχε τοποθετήσει υλικά παρεμπόδισης παρκαρίσματος.

Σας επισημαίνω το συμβάν και κρίνω απαράδεκτη την δέσμευση παρκαρίσματος δεκάδων αυτοκινήτων στις οδούς Κ. Παλαιολόγου και Λυκούργου, όχι από τα όργανα της Τροχαίας αλλά από συμπολίτες μας, καταστηματάρχες κ.ά.

Αιτία αυτού του αλαλούμ, γνωρίζεται πολύ καλά, είναι τα περίπτερα-καφετέριες-ξενοδοχεία-τράπεζες και τόσα άλλα καταστήματα, γιατί έτσι το θέλουν. Ακόμα και μοτοσακό τοποθετούν κάθετα στον δρόμο ή τα παρτέρια για παρεμπόδιση παρκαρίσματος.

Εφόσον κατέχουν άδεια του συγκεκριμένου χώρου στο δρόμο από το Δήμο Σπάρτης ή την Τροχαία Σπάρτης, έχει καλώς και λογικό είναι να τοποθετούν ανάλογη πινακίδα απαγορεύσεως, αν όχι όμως, με ποιο δικαίωμα στερούν το πάρκινγκ των αυτοκινήτων, που -όπως ξέρετε- με τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλουν και τέλη σταθμεύσεως.

Επακόλουθο των ανωτέρω είναι και το διπλοπαρκάρισμα ορισμένων αυτοκινήτων και η παρεμπόδιση διέλευσης των λεωφορείων που για αρκετά λεπτά σταματούν την κυκλοφορία και τότε, πολύ καλά κάνει η Τροχαία το καθήκον της. Ευελπιστώ να δοθεί απάντηση και λύση από τους αρμοδίους της Τροχαίας και του Δήμου Σπάρτης. Κ.Β.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση