Αν νιώθεις κουρασμένη κάθε πρωί, αυτός είναι ο λόγος

Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 20:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αν νιώθεις κουρασμένη κάθε πρωί, αυτός είναι ο λόγος

Το πώς και πότε επιδρά μία κατάσταση άγχους στον καθένα, έχει διαβαθμίσεις. Κάποιοι το βίωσαν στο πετσί τους από την αρχή της καραντίνας, άλλοι άρχισαν να επηρεάζονται στα μισά και σε κάποιους σκάει τώρα, επηρεάζοντας διάφορες πτυχές της ζωής τους.

Είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σου λόγω πανδημίας. Ένα από αυτά είναι ο ύπνος. Απορρυθμίστηκε εντελώς η ρουτίνα του. Ήσουν λιγότερο κουρασμένη, άρα πήγαινες πιο αργά για ύπνο. Η βασική αιτία όμως ήταν το άγχος που ένιωθες. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια. Η αλλαγή στη δουλειά, η ανησυχία για την υγεία σου και οι περιορισμοί είναι θέματα που θα μας απασχολούν για καιρό.

Ο σημαντικός λόγος που νιώθεις κουρασμένη
Ξέραμε ήδη ότι η κούραση αυτήν την εποχή, προέρχεται από το άγχος και από τις γενικότερες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Αυτό που ίσως δεν έχεις υπολογίσει είναι η μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Αν δεν σε βλέπει πολύ ο ήλιος, δεν έχεις ιδιαίτερη ενέργεια και αλλάζει ο κιρκάδιος ρυθμός. Δεν είναι σίγουρα ο μόνος λόγος κούρασης, αλλά παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει.

Πώς θα το διορθώσεις
Καταρχάς, δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε μία κατάσταση όταν υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Ένα βήμα τη φορά. Τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει, είναι καλή ιδέα να βγαίνεις περισσότερο έξω. Αν τηρείς τα μέτρα προστασίας, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Μην πηγαίνεις σε συνωστισμένα μέρη, βάλε το αντηλιακό σου και κάνε περισσότερες βόλτες. Ο ήλιος θα κάνει τη δουλειά του στον οργανισμό σου. Σταδιακά, θα βρεις τους ρυθμούς σου και θα βελτιωθεί το πρόγραμμα του ύπνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα