Ενθουσιασμένοι από το Eurocamp οι Πελοποννήσιοι κατασκηνωτές

Συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες με νέους από την Ευρώπη
Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενθουσιασμένοι από το Eurocamp οι Πελοποννήσιοι κατασκηνωτές
Τις νέες και τους νέους από την Πελοπόννησο που συμμετείχαν στο Eurocamp που πραγματοποιήθηκε στο Hessen της Γερμανίας, υποδέχθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κ. Νικολάκου και Φ. Στεφανόπουλος, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Οι νεαροί δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στην αθλητική κατασκήνωση, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία, να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες και να παρουσιάσουν τις ομορφιές και τη γαστρονομία της Πελοποννήσου. Τα παιδιά χαρακτήρισαν τη δράση άκρως επιτυχημένη και εξέφρασαν τη βούληση, όχι μόνο να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά και να διοργανωθεί από την Περιφέρεια κάτι αντίστοιχο στην Πελοπόννησο.
Η κ. Νικολάκου επεσήμανε ότι τέτοιες δράσεις έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στο διεθνές προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση των παιδιών, όπως και τη βούλησή τους να συμμετάσχουν εκ νέου σε αντίστοιχη διοργάνωση. Η ίδια, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των παιδιών, σημείωσε ότι την επόμενη φορά θα «συνοδεύσουν» τους νέους της Πελοποννήσου τα Πελοποννησιακά προϊόντα και οι ομορφιές της Πελοποννήσου, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες από τις λοιπές χώρες να γνωρίσουν καλύτερα την Πελοπόννησο.
Ο κ. Στεφανόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους νέους, «ως το ανόθευτο και ελπιδοφόρο μέλλον αυτού του τόπου».
Η κατασκήνωση είχε ως θέμα «Ο ρατσισμός στον αθλητισμό – ο αθλητισμός ενάντια στο Ρατσισμό» και το πρόγραμμα περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία, περιοχές φυσικού κάλλους, ενώ κάθε βραδιά ήταν αφιερωμένη στην κάθε περιφέρεια, ώστε να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε περιοχής κοντά στις υπόλοιπες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα