Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις γεωγραφικών επιτροπών, συναντήσεις των εθνικών αντιπροσωπειών και των ομάδων εργασίας, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν εκλογές για τα όργανα της CPMR.
Σημαντική διάκριση υπήρξε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο κ. Παπαφωτίου εκλέχθηκε τακτικό μέλος στο πολιτικό γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR για το 2014-2016 και αναπληρωματικό μέλος του πολιτικού γραφείου της CPMR (Δικτύου παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης).
Επίσης, όπως αποφασίστηκε η γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, περίπου στα μέσα του 2015.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει: «Η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ζωντανή, δυναμική, με ουσιαστικό λόγο, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που τη διακρίνει. Διαδραματίζει σημαντικό και αναγνωρίσιμο ρόλο στη Ευρώπη. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες, με την εφαρμογή, τη διαμόρφωση και την ενίσχυση στρατηγικών συνεργασιών και έργων. Συμμετέχει στη διαμόρφωση και τον καθορισμό πολιτικών, αποφάσεων, πολλές εκ των οποίων εφαρμόζονται ήδη και άλλες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια».
Το Δίκτυο παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης
Το Δίκτυο παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) έχει ως στόχο την στήριξη και τη διασφάλιση μιας ισχυρής πολιτικής των ευρωπαϊκών περιφερειών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από την προώθηση ιδεών και στρατηγικών σχεδίων δίνει υπόσταση στην εδαφική διάσταση και προτείνει λύσεις στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




