Ένα βήμα πιο κοντά στην «απογείωση» του αεροδρομίου Σπάρτης

Στα χέρια του Δ. Σπάρτης το πλάνο των παρεμβάσεων

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 12:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα βήμα πιο κοντά στην «απογείωση» του αεροδρομίου Σπάρτης

Σημαντική και θετική εξέλιξη φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση αξιοποίησης του αεροδρομίου Σπάρτης.
Η επικείμενη λειτουργία του,  είναι βέβαιο πως θα ωθήσει δυναμικά όχι μόνο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τη σύνδεση της περιοχής μας με τα διοικητικά και πολιτικά κέντρα της χώρας. Στα χέρια του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται πλέον η Έκθεση Αυτοψίας του Αεροδρομίου Σπάρτης από το Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με αυτήν, ο δήμος οφείλει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε το αεροδρόμιο να πληροί τις προϋποθέσεις της Σύμβασης του Σικάγο για αεροδρόμια «κατηγορίας 1». Οι παρεμβάσεις αφορούν:
 
-Διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου του άκρου του διαδρόμου ( δέντρα και περίφραξη) -Καθαρισμός της ζώνης ασφαλείας του διαδρόμου προσγείωσης από την αυτοφυή βλάστηση και των δενδρυλλίων που βρίσκονται πλησίον του.
-Αποκατάσταση της κατεστραμμένης περίφραξης σε συγκεκριμένα τμήματα για την ασφαλή λειτουργία του πεδίου προσγείωσης.
-Αντικατάσταση δυο ανεμούριών
-Εκ νέου διαγράμμιση του διαδρόμου προσγείωσης, του συνδετηρίου τροχοδρόμου και της πίστας Πυρασφάλειας Αεροδρομίων.
 
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και πρώην Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Γιώργος Δριτσάκος, πραγματοποίησε αυτοψία με το επιτελείο του στο χώρο του αεροδρομίου, συνοδευόμενος από το βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, το δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και αρκετούς συνεργάτες τους.
 
Κατά την επίσκεψη του διοικητή της ΥΠΑ διαπιστώθηκε η πολύ καλή κατάσταση του διαδρόμου, που αποτελεί προϋπόθεση για την 1η φάση λειτουργίας του αεροδρομίου, καθώς και οι υποδομές που με τη κατάλληλη συντήρηση θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία του αεροδρόμιο σε μία μελλοντική 2η φάση. Όλα τα παραπάνω φυσικά υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα προηγηθούν κατόπιν αιτήματος του Δήμου, οι απαραίτητες διαδικασίες παραχώρησης του χώρου από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας στο οποίο ανήκει ο χώρος του αεροδρομίου Σπάρτης.

Να σημειωθεί, πως το 2012, επί δημαρχίας Αργειτάκου, είχαν γίνει προσπάθειες επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης. Τον Σεπτέμβριο του 2013, είχε υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης χρήσης του Αεροδρομίου Σπάρτης, μεταξύ του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και του Δήμου Σπάρτης ενώ είχε προχωρήσει και σε ανάλογες εργασίες στο χώρο του αεροδρομίου. Ωστόσο, η αξιοποίησή λειτουργικά δεν είχε κανένα σχεδιασμό και καμία εφαρμογή με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις πρακτικά να είναι στο έλεος επιτηδείων που τις ρήμαξαν και ο φυσικός χώρος να εγκαταλειφθεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia