Παράκληση του Μητροπολίτη Ευσταθίου για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές

Τρίτη, 15 Ιούνιος 2021 11:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράκληση του Μητροπολίτη Ευσταθίου για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουνίου 2021, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά στους υποψηφίους και τους γονείς τους απευθύνθηκε ο νέος υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διάκονος και αδελφός της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπροστά του αντικρίζει τους νέους χριστιανούς επιστήμονες, που θα βοηθήσουν την Πατρίδα να ορθοποδήσει τα επόμενα χρόνια.

Την Ιερά Παράκληση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με πατρικά λόγια αγάπης προς τα παιδιά. Ο σεπτός Ποιμενάρχης προέτρεψε τους υποψηφίους να βλέπουν ψηλά και μπροστά: ψηλά για να προσεύχονται στον Θεό και μπροστά γιατί στα χέρια τους κρατάνε το μέλλον του τόπου μας. Παράλληλα τους κάλεσε να αποβάλλουν το άγχος, που σε πολλές περιπτώσεις τους καταβάλει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει επί σειρά ετών. Ωστόσο, ακόμα και στην απευκταία περίπτωση της αποτυχίας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να επιδείξουν ψυχικό σθένος και να αναζητήσουν με ψυχραιμία το επόμενο βήμα της ζωής τους, είτε αυτό είναι μία δεύτερη προσπάθεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είτε ένας άλλος επαγγελματικός δρόμος που να τους εκφράζει.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης, ως ευλογία, πρόσφερε σε κάθε υποψήφιο από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland