Η Σπάρτη τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 11:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σπάρτη τίμησε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Την επέτειο των 99 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρικό Κράτος τίμησε η Λακωνία την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, με εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πόλη της Σπάρτης από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Το πρωί της Κυριακής 19/9, τελέσθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας ενώ ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Ελένη Δαράκη.
Ακολούθως στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.   

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, επίσης ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του ο Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνόμος Α΄  Ζάχος Αγρινιώτης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος  Γεώργιος Αλικάκος και ο υπολιμεναρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης.

Αναφερόμενος στην ημέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, δώσαμε όλοι το ‘παρών’ στις εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Αποτελεί υπέρτατο  χρέος μας προς τον Ελληνισμό, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας γνώση και  μνήμη και να την παραδώσουμε αυθεντική και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές»

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti