Αποψίλωση-«ανάσα» για το αρχαίο θέατρο Γυθείου

Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2022 13:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποψίλωση-«ανάσα» για το αρχαίο θέατρο Γυθείου

Σε εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του αρχαίου θεάτρου Γυθείου προέβη ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.

Υπάλληλοι με μηχάνημα του δήμου προχώρησαν στην αποψίλωση της βλάστησης που κάλυπτε την έκταση πέριξ του μνημείου, διευκολύνοντας την πρόσβαση τον χώρο που αποτελεί ένα εμβληματικό τουριστικό αξιοθέατο για τη λακωνική κωμόπολη. Ήδη, μάλιστα, από την Τρίτη (7/6), οι πρώτοι επισκέπτες του θεάτρου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αισθητή μεταβολή της «αραίωσης» από την πυκνότητα της αυτοφυούς χλωρίδας, που πέρα από αισθητικούς λόγους, επιβάλλεται και για λόγους αντιπυρικής προστασίας.

Το αρχαίο θέατρο Γυθείου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της σύγχρονης πόλης, οικοδομήθηκε κατά τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους. Ανασκάφηκε για πρώτη φορά το 1891 από τον Ανδρέα Σκιά κι αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο, εκτός από το πίσω μέρος της σκηνής.


φωτο: Ελένη Τζανετάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti