1ος Παν-πελοποννησιακός μαθητικός διαγωνισμός για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Σεμινάριο για τους Λάκωνες μαθητές στη Σπάρτη

Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022 10:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
1ος Παν-πελοποννησιακός μαθητικός διαγωνισμός για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Την πράξη «Αγησίλαος» υλοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης «Diversity up» (πακέτο εργασίας 8), αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. 

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο 1ος Παν-πελοποννησιακός διαγωνισμός των μαθητών της Γ΄ τάξης των γυμνασίων με σκοπό την ανάδειξη 5 βίντεο, που θα προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό, και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής. Τα εν λόγω φιλμ θα προβληθούν ως τηλεοπτικά σποτ στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με στόχο την εκπαίδευση, ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών της Γ’ Τάξης των γυμνασίων θα υλοποιηθεί ένας κύκλος εκπαιδευτικών – ενημερωτικών σεμιναρίων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Το σεμινάριο για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρες 08:30΄ έως 13:30’ στο 4ο  Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» (οδός Αλκμάνος).

Για τη συμμετοχή των μαθητών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  συμπληρωμένη από τον γονέα/κηδεμόνα τους. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ την οργάνωση και μεταφορά των μαθητών αναλαμβάνει το σχολείο. 

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΣΑμεΑ (Μαίρη Σίδερη)  στο τηλέφωνο 2710 221964  (08:00 – 16:00).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti