Η έννοια του σχολικού άγχους αναπτύσσεται σε δράση του Δ. Ευρώτα

Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2022 12:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η έννοια του σχολικού άγχους αναπτύσσεται σε δράση του Δ. Ευρώτα

Με θετικά μηνύματα από την μαθητική κοινότητα ξεκίνησε η δράση «Άγχος και Διάβασμα στην Εφηβική Ηλικία», που υλοποιείται από τον Δήμο Ευρώτα και ειδικότερα από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του δήμου.

Στόχος της δράσης είναι να προσδιοριστεί η έννοια του σχολικού άγχους, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ψυχική υγεία των εφήβων, ιδιαίτερα λόγω της πίεσης που δέχονται για υψηλές επιδόσεις στο σχολείο και στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και από παράγοντες του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπός της δράσης είναι αρχικά η αναγνώριση και η αποδοχή του συναισθήματος από τους μαθητές και εν συνεχεία η σωστή διαχείρισή του μέσω της «εκμάθησης» θετικών στρατηγικών αντιμετώπισης του.

Η δράση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Λύκειο Κροκεών και θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα λύκεια του Δήμου Ευρώτα τις προσεχείς εβδομάδες.

Υπεύθυνες της δράσης είναι η ψυχολόγος Άννα-Μαρία Παρασκευοπούλου και η κοινωνιολόγος Κωνσταντίνα Παπαγεωργάκη, στις οποίες οι μαθητές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους, έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν και να θέτουν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δ. Ευρώτα, «πιστεύοντας ότι το σχολείο αποτελεί ιδανικό χώρο για την εφαρμογή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, προσδοκά την τακτική πραγματοποίηση τέτοιων προγραμμάτων με την συνεργασία της σχολικής κοινότητας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti