Χωρίς σίτιση παραμένει το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Σύλλογος Διδασκόντων: «Παρακολουθούμε με λύπη τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των μαθητών μας»

Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023 11:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χωρίς σίτιση παραμένει το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Την λύπη και την πικρία τους, μέσω ψηφίσματος, εκφράζουν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για την διακοπή της σίτισης των μαθητών της σχολικής μονάδας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων στο ψήφισμά του, στο σχολείο η σίτιση διεκόπη κατά το διάστημα 1 έως 22 Νοεμβρίου και από την 9η Ιανουαρίου έως και σήμερα.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για την σίτιση των μαθητών είναι ο Δήμος Σπάρτης, ενώ το σχολείο είναι υπεύθυνο να διανείμει στους μαθητές το φαγητό που φέρνουν οι συνεργαζόμενες με τον δήμο εταιρείες τροφοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ψηφίστηκε η «Κατεπείγουσα προμήθεια για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης» για το διάστημα τον Ιανουάριο έως και την 9η Μαρτίου 2023. 

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από τον Δήμο Σπάρτης, όπως φαίνεται και από το ψήφισμα των καθηγητών, το θέμα δεν έχει λυθεί ακόμα.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης:
«Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης  εντασσόμενο στο νομικό πλαίσιο που ισχύει για όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας  δικαιούται σίτιση των μαθητών του, λόγω της έκτασης του σχολικού ωραρίου (42 ώρες την εβδομάδα). Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι μεγάλο μέρος των μαθητών μας μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις  λόγω τόπου διαμονής.

Υπεύθυνοι για τη σίτιση των Μουσικών Σχολείων είναι αποκλειστικά οι Δήμοι της Επικράτειας, οι οποίοι φιλοξενούν Μουσικά Σχολεία εντός των ορίων τους. Τα σχολεία απλώς διανέμουν  στους μαθητές τις μερίδες του φαγητού που φέρνουν οι συνεργαζόμενες με τους Δήμους εταιρίες τροφοδοσίας.

Δυστυχώς, κατά το τρέχον Σχολικό έτος, το  Μουσικό Σχολείο Σπάρτης  παρέμεινε δίχως σίτιση από την 1η Νοεμβρίου έως και την  22η Νοεμβρίου 2022  και από την 9η        Ιανουαρίου του 2023 έως και σήμερα, γεγονός που έχει πυροδοτήσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση  και διαμαρτυρία των μαθητών του και των γονέων τους.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης δηλώνουμε  την αμέριστη  συμπαράστασή μας στο δίκαιο  αίτημα των μαθητών  να έχουν την προβλεπόμενη από τον νόμο  σίτιση, όπως και τα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Παρακολουθούμε με λύπη και κατάπληξη τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των μαθητών μας και  εκφράζουμε προς κάθε υπεύθυνο την πικρία μας για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση»
           
Οι καθηγητές/τριες
1. Δημόπουλος Ιωάννης
2. Δαρβίρη Ευγενία
3. Ανδρικοπούλου Θεανώ
4. Γιαξόγλου Κωνσταντίνος
5. Καβούρη Γεωργία
6. Κατσιγιάννη Ελευθερία
7. Βερδίνογλου Δημήτριος
8. Γούλας Χαράλαμπος
9. Καρούσου Χαρίκλεια
10. Κελλάρη Δέσποινα
11. Κριμπά Δέσποινα
12. Διαμαντοπούλου Αικατερίνη
13. Γαλάνης Ευστράτιος
14. Λούτος Αθανάσιος
15. Μπέντης Άγγελος
16. Μπουλούγαρης Γεώργιος
17. Ρηγοπούλου Άννα
18. Μεταξά Ευτυχία
19. Κρεμμύδα Σταυρούλα
20. Νικόλαρου Αναστασία
21. Σταματελοπούλου Σοφία-Ισιδώρα
22. Καργάκου Παναγιώτα
23. Αγλαμίσης Παναγιώτης
24. Τριάντη Ασημούλα
25. Ψαθά Σταυρούλα
26. Πασταρματζή Ιωάννα
27. Τσαλαβούτα Παναγιώτα
28. Λύκου Ξανθή
29. Παπαηλίου Νίκος
30. Βλαχονικολού Ηλέκτρα
31. Δάλλας Αθανάσιος
32. Ρεντίφης Ηλίας
33. Αριανάς Γεώργιος
34. Τσεμπελής Κωνσταντίνος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti