Πανελλήνιες 2023: Παράταση υποβολής μηχανογραφικού για πάσχοντες υποψήφιους

Σάββατο, 27 Μάιος 2023 13:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανελλήνιες 2023: Παράταση υποβολής μηχανογραφικού για πάσχοντες υποψήφιους

Παράταση υποβολής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου, μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαΐου, έλαβαν οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του μηχανογραφικού θα είναι προσβάσιμη έως τη Δευτέρα 29 Μαΐου όλο το 24ωρο.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις των σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:
- Να εκτυπώσουν απευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται και να υπογράψουν σε όλες τις σελίδες: 1 αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και την προσυμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση.
- Να αποστείλουν (μέχρι και την Τρίτη 30/5, ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) τα 2 ανωτέρω έγγραφα μαζί με: α) 1 φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, β) 1 φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή επιτροπή του νοσοκομείου ή φωτοαντίγραφο απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) (με ημερομηνία έκδοσης μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με την Φ.151/193255/Α5/9-11-2017) και γ) 1 φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά προς το: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων - Τμήμα Β΄ γρ. 0091, Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα, με την ένδειξη: «Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2023» και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 30η Μαΐου 2023.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti