Ιδρύθηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό σχολείο της Λακωνίας

Κρητικός: «Πολύ κοντά στην έναρξη λειτουργίας του»

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 09:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιδρύθηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό σχολείο της Λακωνίας

«Ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του», σημειώνει ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, αναφορικά με τη λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού σχολείου στο νομό.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου υπέγραψε την απόφαση με την οποία ιδρύεται για πρώτη φορά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η απόφαση κοινοποιήθηκε ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών για την τελική οριστικοποίηση της λειτουργίας.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κρητικός τονίζει ότι με αυτή την κίνηση «εκπληρώνεται ένα πάγιο αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και των οικογενειών των μαθητών, ενώ υλοποιείται η δέσμευσή μας για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλους». Καταλήγει απευθύνοντας συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, «η οποία αναβαθμίζει ιδιαίτερα τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και γενικότερα την εκπαίδευση στη Λακωνία».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti