Δράση για πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Αύριο στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2023 17:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράση για πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Δράση με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στο Δημοτικό Σχολείο» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (22/11) και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών).

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Πελοποννήσου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας δια των Συμβούλων Εκπαίδευσης Δασκάλων.

Η δράση απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών των δημοτικών σχολείων των παραπάνω αναφερόμενων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι/ες μπορούν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης ή εξ αποστάσεως (μέσω της πλατφόρμας Webex στον σύνδεσμο: http://tiny.cc/seminar-2023-11-22).

Πρόγραμμα

17.45–18.00: Προσέλευση ή σύνδεση στην πλατφόρμα Webex
18:00–18.10: Χαιρετισμοί
18.10–19.40: Εισηγήσεις:

- «Βία και εκφοβισμός στον χώρο του σχολείου: Τι πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί και γονείς» - Δρ. Αντώνιος Κ. Τραυλός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

- «Η θυματοποίηση στα ελληνικά σχολεία: Μοντέλο σύγκλισης στη στοχοποίηση» - Ηλίας Σαριπανίδης, εκπαιδευτικός – υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

- «Διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας: Πλαίσιο, πρακτικές, εργαλεία» - Αντώνιος Κοκκονός, σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων της ΔΠΕ Λακωνίας – υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

19.40–20.30: Απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβληθούν κατά τη διάρκεια της δράσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση