4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Κυριακή 25/2 ο τελικός στην Καλαμάτα

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2024 11:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας μαθητών/τριών Γυμνασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου το διάστημα 14-18 Φεβρουαρίου.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 62 σχολεία και από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος πάνω από 2.400 παιδιά.

Ο «γλωσσικός αγώνας» διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με τη συνδρομή των Συνδέσμων Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι προκριματικοί πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Α΄ φάση: Διεξήχθη στις 14 Φεβρουαρίου στα σχολεία των μαθητών που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη.
Β΄ φάση: Διεξήχθη σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας στις 18 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη. Τα σχολεία που διοργάνωσαν τη Β΄ και Γ΄ φάση του προκριματικού είναι:
ΠΕ Αργολίδας: Νέο Σχολείο
ΠΕ Αρκαδίας: Γυμνάσιο Αγ. Ανδρέα
ΠΕ Κορινθίας: Homo Educandus Αγωγή
ΠΕ Λακωνίας: Γυμνάσιο Μονεμβασίας
ΠΕ Μεσσηνίας: Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας
Γ΄ φάση: Διεξήχθη επίσης στις 18 Φεβρουαρίου στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Σε αυτή τη φάση συμμετείχαν προφορικώς, ενώπιον επιτροπής και κοινού, οι 5 πρώτοι μαθητές της Β΄ φάσης από κάθε τάξη ανά Περιφερειακή Ενότητα και έλαβαν βεβαίωση για τη διάκρισή τους. Οι τρεις πρώτοι νικητές από κάθε τάξη έλαβαν ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Οι 3 νικητές από τη Γ΄ φάση από κάθε τάξη από κάθε Περιφερειακή Ενότητα (σύνολο 45 μαθητές) θα διαγωνισθούν στον τελικό, προφορικώς, ενώπιον επιτροπής και κοινού. Ο/Η πρώτος/η νικητής/τρια από κάθε τάξη θα λάβει ως βραβείο ένα tablet.

Σημειώνεται ότι όσοι πήραν μέρος έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής για τον διαγωνισμό, ενώ η συμμετοχή τους ήταν προαιρετική και εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Τέλος, με βάση τον κανονισμό του διαγωνισμού, την επόμενη χρονιά τα σχολεία που θα διοργανώσουν τους τελικούς είναι τα σχολεία των νικητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Οι τρεις πρώτοι νικητές ανά τάξη από τη Λακωνία είναι οι εξής:

Α΄ Γυμνασίου
Ιωάννης Λέκκας - Γυμνάσιο Σκάλας
Μαρία Παρασκευή (Μαίρη) Παράσχου - Γυμνάσιο Μολάων
Φιλοθέη Αδαμαντία Πλευρίτη - 2o Γυμνάσιο Σπάρτης

Β΄ Γυμνασίου
Ευαγγελία Βαβαρούτσου - Γυμνάσιο Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος»
Δήμητρα Ζάχου - Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης με λ.τ.
Κωνσταντίνος Σταθούσης - Γυμνάσιο Σκάλας

Γ΄ Γυμνασίου
Αικατερίνη Καππάκου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος»
Ιωάννης Θεόδωρος Πορφύρης - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος»
Βασιλική-Μαρία Πούλου - Γυμνάσιο Σκάλας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti