Σε συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Δημήτρη Τζαβάρα - μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ- την Πέμπτη 28/3 στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας. Η εκδήλωση σηματοδότησε για τη Λακωνία, την έναρξη της αντεπίθεσης του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Τον Δημήτρη Τζαβάρα προσφώνησε ο γραμματέας του ΚΚΕ Λακωνίας, Γιώργος Λάμπος. Ύστερα από την κεντρική ομιλία, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Μπλέτας, εκ μέρους των αγροτοκτηνοτρόφων δήμου Ευρώτα και η Εύα Μαυρόγιαννη, πολιτικός μηχανικός από τη Σπάρτη.
Ο Δημήτρης Τζαβάρας αναφέρθηκε στις ενδιάμεσες στάσεις στην πορεία προς τις ευρωκάλπες, την απεργία της 17ης Απριλίου και της Πρωτομαγιάς. Τόνισε την εμπειρία που προστέθηκε στο ΚΚΕ από τις κινητοποιήσεις κατά της ΚΑΠ, ενώ χαρακτήρισε ελπιδοφόρα την οργάνωση των μπλόκων στη Λακωνία από τους αγρότες. Εξήρε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα «να μην πιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, στο βαθμό που περίμεναν». Δεν ξέχασε το έγκλημα των Τεμπών.
Σε αποστροφή του λόγου του είπε, μεταξύ άλλων, πως «η εμπειρία του λαού από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πως ο βασιλιάς είναι γυμνός». Ανέλυσε το σύνθημα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση».
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Ιδιαίτερα δραστήρια έχει αναδειχθεί η παρουσία της ευρωομάδας του ΚΚΕ. Με πυκνές παρεμβάσεις έχει αναδείξει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το θέμα των ανεμογεννητριών σε Αρκαδία και Λακωνία, του Ναυαγίου της Πύλου, έχει ταχθεί στο πλευρό των μεταναστών, έχει αναδείξει το ουκρανικό ζήτημα, έχει καταδικάσει την επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχει κάνει αγώνα για να παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου το έγκλημα των Τεμπών και έχει στηρίξει τον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα.




