«Ο Σχολικός Νοσηλευτής στο ολοήμερο πρόγραμμα βήμα για ίσα δικαιώματα των μαθητών

Μουζόπουλος σε Πιερρακάκη

Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2024 17:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο Σχολικός Νοσηλευτής στο ολοήμερο πρόγραμμα βήμα για ίσα δικαιώματα των μαθητών

«Η παρουσία του Σχολικού Νοσηλευτή στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου είναι ένα βήμα για ίσα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή με συστηματικό νόσημα», αναφέρει ο Γεώργιος Μουζόπουλος, συνοδεύοντας σχετική επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο ορθοπαιδικός-χειρουργός του Νοσοκομείου Σπάρτης αναφέρει στο έγγραφό του:
«Αγαπητέ κ. Υπουργέ Παιδείας,
Η ύπαρξη σχολικού νοσηλευτή είναι απαραίτητη στα σχολεία και πρέπει να υποστηριχθεί έμπρακτα από την Πολιτεία με τις αναγκαίες προσλήψεις, αν θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και ίσα προνόμια σε όλες τις οικογένειες!

Η επιπλοκή ή η έξαρση μιας νόσου και το ατύχημα, δεν κοιτάζουν την ώρα, αλλά έρχονται αναπάντεχα οποιαδήποτε στιγμή! Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ολόκληρος ο χρόνος, λέει ο σοφός λαός!

Για αυτό θα πρέπει οι σχολικοί νοσηλευτές να καλύπτουν και το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, δίνοντας την ευκαιρία για ίσα δικαιώματα και στους μαθητές με αναπηρία ή με συστηματικό νόσημα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για ελάφρυνση του προγράμματος των γονέων τους. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ένα παιδάκι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των γονέων να μην προχωρήσει γιατί δεν μπορεί να μείνει στο ολοήμερο σχολείο εξαιτίας της πάθησης του ή να αναγκάζεται να υπογράφει με υπεύθυνη δήλωση ο γονιός ότι αναλαμβάνει την ευθύνη! Δεν αξίζουν τέτοια για τα παιδιά μας.

Η παρουσία του σχολικού νοσηλευτή στο ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί. Η σύμβαση του σχολικού νοσηλευτή θα πρέπει να προβλέπει την εργασία στο ολοήμερο πρόγραμμα και να αμείβεται για αυτό! Μάλιστα θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις περισσότερων του ενός σχολικού νοσηλευτή με εναλλαγή της βάρδιας, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ώρες. Το απαράδεκτο φαινόμενο να υπογράφουν οι σχολικοί νοσηλευτές σύμβαση 25ώρου και να υποχρεώνονται να καλύπτουν και το ολοήμερο πρόγραμμα, είναι αντίθετο με τον εργασιακό κώδικα των ίσων δικαιωμάτων!

Τα ίσα δικαιώματα διαχωρίζουν τις κοινωνίες από τη ζούγκλα!

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Μουζόπουλος MSc, PhD
Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νοσοκομείου Σπάρτης»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti