Κορυφαίο όλων το παγωτό παραγωγής Νεάπολης

Πρωτιά σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2024 19:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορυφαίο όλων το παγωτό παραγωγής Νεάπολης

Στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας παρασκευάζεται το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα, όπως πιστοποίησαν τα αποτελέσματα πρόσφατου πανελλήνιου διαγωνισμού, που αξιολόγησε -τι άλλο;- τη δημοφιλή λιχουδιά σε διάφορες λαχταριστές εκδοχές.

Ο παγωτο-πειρασμός, θερινή και όχι μόνο απόλαυση μικρών και μεγάλων, παράγεται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου «Νεράιδα» στη Νεάπολη, από τον υπεύθυνο κ. Παντελή Μεϊμέτη. Η συνταγή και τα ατού τού παγωμένου, αλλά τόσο «θερμού» στην προτίμηση πελατών και κριτικής επιτροπής, βατικιώτικου γλυκίσματος; Γεύση πορτοκάλι και αρμπαρόριζα, με πρώτες ύλες αγνά και παραδοσιακά υλικά.

Ο Παντελής Μεϊμέτης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή των Βοιών, τόσο για την προσήνεια του χαρακτήρα του, όσο και φυσικά για τις θεσπέσιες γαστρονομικές δημιουργίες από τα «χεράκια» του! Αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν υπάρχει όραμα, αγάπη και μεράκι, η αναγνώριση κι επιτυχία είναι εγγυημένη. Κι όταν αυτές οι αρχές συμπαρασύρουν προβολή κι εξωστρέφεια, τι άλλο να απαιτήσει ένας τόπος για να βγει στον «αφρό»;

Οι επόμενοι δύο νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού ήταν ο Χαράλαμπος Μαραντίδης από την Καβάλα με γεύση «Εξωτικό Ελληνικό Τυρί» και ο Νικόλαος Ζώτος από τη Σαντορίνη με γεύση «Santorinian Pistachio Sorbet».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανδρέας Πετρουλάκης
Το κλίκ της ημέρας
Ανδρέας Πετρουλάκης

Πρόσφατα Νέα