Ένα μοναδικό μήνυμα φιλοζωίας έστειλαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 4 Απριλίου.
Εκείνη την ημέρα, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, όλες οι σχολικές μονάδες οργάνωσαν δράσεις, έχοντας ως βασικό στόχο τα παιδιά να έρθουν κοντά στα ζώα, να μάθουν για τον σεβασμό απέναντί τους, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το monemvasianews.gr, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας δημιούργησαν και ανάρτησαν πανό στον αύλειο χώρο του σχολικού κτιρίου, με συνθήματα που εστιάζουν σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων, όπως «και τα ζώα έχουν δικαιώματα» αλλά και «η γη ανήκει σε εμάς αλλά και στα ζώα».