«Τι μέτρα πρόληψης πυρκαγιών έχει λάβει η Περιφ. Πελοποννήσου»

Ερώτηση Γιάννη Σιάτου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 12:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τι μέτρα πρόληψης πυρκαγιών έχει λάβει η Περιφ. Πελοποννήσου»

Τα μέτρα πρόληψης δασικών πυρκαγιών που έχει λάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενόψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, ζητά να μάθει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Μάκαρη, «Πρώτα η Πελοπόννησος», Γιάννης Σιάτος.

Όπως τονίζει σε ερώτησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, «ο φετινός χειμώνας χαρακτηρίζεται από ανομβρία, αφού δεν χιόνισε στα βουνά, ενώ δεν είχαμε ιδιαίτερες βροχοπτώσεις. Ταυτόχρονα, ο Απρίλιος μπήκε με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες» ενώ «ήδη στην Περιφέρειά μας, τις προηγούμενες μέρες, ξέσπασε μεγάλη φωτιά, σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αράχοβα Μεσσηνίας, όπου υπήρξε και προληπτική εκκένωση του χωριού και μικρότερες φωτιές είχαμε σχεδόν σε όλες τους νομούς της Πελοποννήσου». Και ρωτά την περιφερειακή αρχή:
«-Τι μέτρα πρόληψης πυρκαγιών, όπως καθαρισμοί δρόμων, έχει λάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έως τώρα;
-Τι επιπλέον μέτρα πρόκειται να λάβει τους επόμενους μήνες;
-Θα τοποθετηθούν επιπλέον δεξαμενές πυρόσβεσης την φετινή χρονιά; Έχει ελεγχθεί αν είναι γεμάτες νερό οι υπάρχουσες;
-Θα αγοραστεί πρόσθετος πυροσβεστικός εξοπλισμός την φετινή χρονιά;
-Έχει καταρτίσει επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης, ειδικά για την φετινή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου;».

Πρώτη στο EFFIS η Ελλάδα
Ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά στοιχεία που δίνει Γιάννης Σιάτος: «Πέρσι στην Ελλάδα κάηκαν πάνω από 1.700.000 στρέμματα. Η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών, με δεύτερη την Ισπανία -843.150- και τρίτη την Ιταλία -630.610- σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών EFFIS. Για την ακρίβεια κάηκε το 1,09% της έκτασης της χώρας. Ήταν η 2η πιο καταστροφική χρονιά στην ιστορία της Ελλάδας, μετά το 2007. Στην Πελοπόννησο υπήρχαν πολλές πυρκαγιές, με καταστροφικότερη αυτή στο Δήμο Λουτρακίου στις 17/7/23 που έκαψε 12. 000 στρέμματα.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti