Με συμμετοχή Πτωχού η σύσκεψη της ΕΝΠΕ για την αντιπυρική περίοδο

Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο και άλλα θέματα έθεσε ο περιφερειάρχης

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 20:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με συμμετοχή Πτωχού η σύσκεψη της ΕΝΠΕ για την αντιπυρική περίοδο

Με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο -που ήδη «τρέχει» στην Πελοπόννησο- ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον υπουργό να αναλύει τους τρόπους και το επίπεδο της προετοιμασίας, «το οποίο καλούνται να ακολουθήσουν, συλλογικά και με συνείδηση και οι κατά τόπους Περιφερειακές Αρχές».

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, χαιρέτισε το γεγονός ότι τα νέα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές ενισχύουν -και μάλιστα βάσει νόμου- τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές. Σημείωσε δε, πως εκτός από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και της πλημμύρας, η κλιματική κρίση θέτει προκλήσεις που δεν πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα, όπως η διάβρωση του εδάφους και των ακτών, η ερημοποίηση και η πτώση βράχων.

Επίσης, ο Δ. Πτωχός τοποθετήθηκε επί συγκεκριμένων αξόνων, όπως η κατασκευή και λειτουργία Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, η ενίσχυση των υποδομών Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, η κατασκευή και αναβάθμιση έργων προστασίας και η δημιουργία αναβαθμίδων σε ορεινές περιοχές για συγκράτηση εδαφών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti