Σήμα κινδύνου για την επάρκεια νερού από τον Ηρακλή Τριχείλη

Εσπευσμένη ανακοίνωση από τον δήμαρχο Μονεμβασίας

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2024 16:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σήμα κινδύνου για την επάρκεια νερού από τον Ηρακλή Τριχείλη

Την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την εξάλειψη της σπατάλης του «που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας» τονίζει, για άλλη μια φορά, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι το «νερό από το δημοτικό δίκτυο παρέχεται μόνο για ύδρευση».

Τη φετινή περίοδο υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα επάρκειας νερού στον δήμο, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη μεταφορές σε κάποιες κοινότητες παρά το ότι βρισκόμαστε ακόμα στην Άνοιξη. Σχετικά με τη διαχείριση του νερού, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, υπενθυμίζει ότι:
«Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, ελιάς κλπ. Επίσης δεν πρέπει να σπαταλάται για πλύσιμο βεραντών, αυλών ή αυτοκινήτων, ειδικά αυτή την περίοδο. Επιπλέον, οι πρόεδροι με τους τοπικούς συμβούλους σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, θα οργανώσουν κλιμάκιο, το οποίο θα περιοδεύσει στο κάθε χωριό, για να ενημερώσει ξανά και να επιστήσει την προσοχή των δημοτών για την κατανάλωση του νερού.»

Τριχείλης: «Τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα»
«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο δήμος είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό και κάθε χρόνο προβαίνει σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ποσότητες για ύδρευση σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς! Τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα με την πάροδο των χρόνων και οι γεωτρήσεις φτάνουν όλο και σε μεγαλύτερα βάθη, έως ότου πλέον δεν θα υπάρχει νερό ή θα είναι υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας», περιγράφει ο Ηρακλής Τριχείλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti