Στο ΕΚ Λακωνίας το ΠΑΜΕ αύριο Πρωτομαγιά

Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

Τρίτη, 30 Απρίλιος 2024 15:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο ΕΚ Λακωνίας το ΠΑΜΕ αύριο Πρωτομαγιά

Με επετειακά ορόσημα το ΠΑΜΕ Λακωνίας σηματοδοτεί τη συμμετοχή του στον απεργιακό εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στη Σπάρτη, την Μ. Τετάρτη (1/5) και ώρα 10:30΄ το πρωί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων: «130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της ΕΕ και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά». Προσθέτει ότι, «80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της ΕΕ, των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρώμικη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας». Επιπλέον, ισχυρίζεται «οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!»

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται για»:
«•Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων
•Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας
•Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
•Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία
•Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις
•Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti