Τελείωσε η β΄ φάση κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

Τρίτη, 21 Μάιος 2024 12:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελείωσε η β΄ φάση κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα (20/5) ο β΄ κύκλος του εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης υποψήφιων λεμβούχων για το Σπήλαιο Βλυχάδα στον Διρό Αν. Μάνης.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα διάρκειας 220 ωρών σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ), κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

Το Σπήλαιο Διρού είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μια λιμναία διαδρομή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η ξενάγηση στο μεγαλύτερο μέρος του πραγματοποιείται με βάρκες, οι οποίες καθοδηγούνται από τους λεμβούχους, ενώ υπάρχει και μια μικρή χερσαία διαδρομή.

Το πρόγραμμα κάλυψε όλες τις προδιαγραφές λεμβουχικής δεξιοτεχνίας, ναυαγοσωστικής επέμβασης και παροχής των αναγκαίων πρώτων βοηθειών για ομάδα 20 υποψηφίων λεμβούχων του Σπηλαίου Διρού, ηλικίας 18-50 ετών.

Το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης πραγματοποιήθηκε σε κατάλληλο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ενώ το πρακτικό μέρος υλοποιήθηκε τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή λιμναία διαδρομή του σπηλαίου.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη υλοποίησής του προγράμματος είχε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Πάτρας της ΔΥΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti