
Το κύμα καύσωνα έχει ήδη ξεκινήσει την επέλασή του και μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη (13/6) αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 42-43 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Σπάρτη.
Προτάσσοντας την προστασία έναντι των ακραίων συνθηκών, την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), καθώς και του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Μυστρά) του Δήμου Σπάρτης, αποφάσισε ο δήμαρχος Μιχάλης Βακαλόπουλος. Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για δύο ημέρες, την Τετάρτη (12/6) και την Πέμπτη (13/6).
Να σημειωθεί ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σπάρτης θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.