Η γιορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου»

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2024 11:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η γιορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου»

Το Σάββατο 1 Ιουνίου παρουσιάστηκε η επίσημη σχολική εορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου» στο πάρκο του Εκπαιδευτηρίου, παρουσία πλήθους κόσμου. Θέμα της γιορτής ήταν «Διανύουμε τη 2η 50ετία λειτουργίας και αφιερώνουμε τη γιορτή στην Παγκόσμια Ειρήνη».

Με φαντασμαγορικό τρόπο παρουσιάστηκε η ιστορία της Ελλάδας από την αρχαία εποχή έως το δοξασμένο έπος του 1940. Ιέρειες με περιστέρια στα χέρια συνόδευαν την κάθε ιστορική εποχή, ενώ μαθητές/μαθήτριες με ελληνικές σημαίες, τραγούδησαν «Όλα τα παιδιά του κόσμου την Ειρήνη αγαπούν….» και έστειλαν το μήνυμα για Ειρήνη παντού.
Με τρένο στολισμένο με μπαλόνια κατέφθασε το τμήμα «Πιγκουινάκια», τα μικρότερα παιδάκια του παιδικού σταθμού, ντυμένα παπαγαλάκια και σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία.

Το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» είναι ένα σύγχρονο σχολείο που βαδίζει στον τεχνολογικό ρυθμό της εποχής, έχοντας ως αφετηρία την παράδοση και τις ρίζες του Έθνους μας.

Τα θέματα ήταν πολυποίκιλα, φαντασμαγορικά σε εμφάνιση, άρτια σε εκτέλεση. Ξεχώρισαν η «τεχνητή νοημοσύνη» με τα ρομπότ, το «μεσάνυχτα στο μουσείο, το μιούζικαλ money-money που παρουσίασαν οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις, αλλά και το σεργιάνι στα ελληνικά νησιά και το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία με όλα τα λαογραφικά στοιχεία που ξύπνησαν μνήμες γεμάτες Ελλάδα και Λαογραφία.

Ήταν μια γιορτή τέλεια οργανωμένη. Με εκπαιδευτικούς τρόπους οι οποίοι εμπεδώνουν βιωματικά παιδαγωγικές αρχές, όπως: συνεργασία – ετοιμότητα – υπευθυνότητα – αυτοπεποίθηση – θάρρος, οι μαθητές/μαθήτριες του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου κάνουν τις αρχές αυτές «κτήμα» τους, με διδασκαλίες οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες.

Στο τέλος της γιορτής υπήρξε πλούσιος μπουφές με προσφορές γλυκών από τις μητέρες των μαθητών/μαθητριών και παγωτά, προσφορά επιχείρησης της Σπάρτης.

Ήταν μια άριστα οργανωμένη εκδήλωση, αποδεικνύοντας την εργασία η οποία πραγματοποιείται στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Σπάρτης.

Παρευρέθησαν και παρέδωσαν πλακέτες αναμνηστικές στους τελειοφοίτους του σχολείου, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, π. Πορφύριος, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Παναγιώτης Παυλής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Σελίμος, η τ. αντιπεριφερειάρχης και νυν δημοτική σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο τ. δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης Υπαστυνόμος Β’ Δημήτριος Βαχαβιώλος, η εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, Ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων Γεωργία Αλατσά.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti