Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινά σήμερα η υποβολή τους

Τρίτη, 09 Ιούλιος 2024 09:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινά σήμερα η υποβολή τους

Σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, ξεκινάει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Δημόσια Πανεπιστήμια και στις ΣΑΕΚ.

Σύμφωνα με το διαδικαστικό, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), οι υποψήφιοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέξουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Tα SOS της συμπλήρωσης
του Μηχανογραφικού Δελτίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές από σήμερα που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των Μηχανογραφικών θα έχουν σύντομο περιθώριο περίπου 10 ήμερων για να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους και να λήξει η προθεσμία υποβολής. Ήτοι μέχρι τις 19 Ιουλίου -εκτός απροόπτου- θα είναι στον αέρα διαθέσιμη η σχετική πλατφόρμα οπότε οι υποψήφιοι πρέπει να εντατικοποιήσουν τη μελέτη των σχολών και να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές δεδομένων των μορίων τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης Μηχανογραφικού πριν προχωρήσουν στην οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού στην ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις 19 Ιουλίου. Μετά την οριστική υποβολή και το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγής του υποβληθέντος μηχανογραφικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti