Βγήκαν τα ελάχιστα όρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η εικόνα στα τμήματα ΑΕΙ της Σπάρτης - Στα τέλη Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων

Τρίτη, 09 Ιούλιος 2024 20:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βγήκαν τα ελάχιστα όρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (9/7) από το Υπουργείο Παιδείας οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο/τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές, που όρισαν οι ίδιες οι σχολές ή τμήματα των πανεπιστημίων στις Πανελλαδικές 2024. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία εισήχθη το 2021, θεσπίστηκε για τη διασφάλιση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ανάρτηση των οριστικών βάσεων εισαγωγής για το 2024. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οι ανακοινώσεις που θα βάλουν τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, τοποθετούνται περί τα τέλη Ιουλίου.

Οι ελάχιστες βάσεις
στα τμήματα της Σπάρτης
Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (από ΓΕΛ) για τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα της Σπάρτης διαμορφώθηκαν ως εξής:
- Τμήμα Φυσικοθεραπείας: 11,98
- Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού: 8,31
- Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων: 8,31

Διευκρινίζεται πως μία σχολή ή τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως ελάχιστη βάση εισαγωγής από το 80% έως το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων –ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Αντίστοιχα, μπορεί να έχει επιλέξει και για το ειδικό μάθημα -εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές- ως ελάχιστη βάση εισαγωγής ειδικού μαθήματος ή ειδικών μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Άνοιξε η πλατφόρμα
υποβολής μηχανογραφικών
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη (9/7) άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή των υποψήφιων φοιτητών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Οι υποψήφιοι μπορούν μέχρι και τις 18 Ιουλίου να υποβάλουν μηχανογραφικό και παράλληλο μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και δημόσιες ΣΑΕΚ αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αρχικά να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δελτίο, δηλώνοντας τις προσωρινές τους προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση) και στη συνέχεια να προχωρούν στην οριστικοποίησή του μέσω της τελικής υποβολής του, εντός της σχετικής προθεσμίας.

Για όσο διάστημα παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή, εφόσον δεν διαθέτουν οι ίδιοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti