
Οι καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών ολοκληρώνονται, καθώς η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25 πλησιάζει με την επιστροφή στα θρανία να είναι πλέον ζήτημα ολίγων ημερών.
Πρώτοι θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου οι λιλιπούτειοι μαθητές των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς τόσο οι ιδιωτικές όσο και οι δημοτικές δομές θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ημέρα επιστρέφουν στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να αναλάβουν τα φετινά διδακτικά τους καθήκοντα, αλλά και να προετοιμάσουν τα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Ο αγιασμός που αποτελεί παραδοσιακά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, όπου τα προαύλια όλων των βαθμίδων θα πλημμυρίσουν με φωνές και την παρουσία μαθητών.
Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα λάβουν σχετική ενημέρωση για την ακριβή έναρξη του αγιασμού από τη διεύθυνση του σχολείου.
Μάλιστα, τονίζεται ότι οι μαθητές πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους σχολικές τσάντες για να παραλάβουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς.
Μετά την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, οι μαθητές θα ενημερωθούν για το πρόγραμμά και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν.
Από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.