Πάνω από 100 δενδρύλλια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο, χειροβομβίδες και μετρητά εντοπίστηκαν σε έρευνα της αστυνομίας
Έναν απροσδόκητο «θησαυρό» ναρκωτικών και οπλισμού έκρυβε ο κήπος και η κατοικία ενός 70χρονου στη Λακωνία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου (21/6) από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή παρακολούθηση. Οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 113 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,2 μέτρα, καθώς και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους 235 γραμμαρίων.
Ωστόσο, οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Κατά την έρευνα εντός της οικίας, εντοπίστηκε πολεμικό τυφέκιο, δύο χειροβομβίδες, κυνηγετικό όπλο, συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού), ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο, αλλά και το ποσό των 7.200 ευρώ σε μετρητά, ενδεχομένως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.
Σε βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν ο 70χρονος αποτελούσε κρίκο σε ευρύτερο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και οπλισμού.




