Ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτική οδοποιία και ύδρευση στον Δ. Μονεμβασίας

Στο «μάτι» των φαινομένων Αγ. Ιωάννης και Αγγελώνα

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2026 09:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτική οδοποιία και ύδρευση στον Δ. Μονεμβασίας

Η μανία των καιρικών φαινομένων έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στον Δήμο Μονεμβασίας, καθώς η σφοδρή καταιγίδα του περασμένου Σαββάτου (25/9) άφησε πίσω της εκτεταμένες πληγές, δοκιμάζοντας τις αντοχές των υποδομών σε καίριους τομείς.

Ολική καταστροφή υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι στο μεγαλύτερο τμήμα τους, με το οδικό δίκτυο να καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις αδιάβατο, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση κατοίκων και παραγωγών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασίας, Σταύρο Χριστάκο, οι μεγαλύτερες συνέπειες καταγράφονται στις Κοινότητες Αγίου Ιωάννη και Αγγελώνας. Με την υποχώρηση του κύματος κακοκαιρίας, άμεσος ήταν ο συντονισμός επί τόπου, καθώς πραγματοποιήθηκε αυτοψία και αρχική καταγραφή των καταστροφών. Στην επιχείρηση αποτύπωσης συνέδραμαν καθοριστικά οι πρόεδροι των παραπάνω κοινοτήτων, Παναγιώτης Ψυχογιός και Σωτήρης Γεώργας, συμβάλλοντας στην ακριβή εκτίμηση της κατάστασης.

Πέραν των οδικών αρτηριών, οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν καίρια και τα κρίσιμα δίκτυα ζωτικής σημασίας. Ειδικότερα, σοβαρότατο πρόβλημα ανέκυψε στην ύδρευση που οδηγεί στον οικισμό Παλιά Μονεμβασίας και στην περιοχή Κρεμμύδι, καθώς η ορμή των υδάτων «εξαφάνισε» το δίκτυο μεταφοράς νερού. Υπολογίζεται ότι καταστράφηκε αγωγός μήκους άνω των 150 μέτρων, αφήνοντας πίσω του επείγουσες ανάγκες αποκατάστασης.

Μπροστά στο μέγεθος των καταστροφών, ο Στ. Χριστάκος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία αποτίμησης θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, με την ουσιαστική συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ. Μονεμβασίας, προκειμένου να δρομολογηθούν τάχιστα οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να επανέλθει η ομαλότητα στις πληγείσες περιοχές.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αντρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Αντρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα