Θα ESTIA-σουμε σε αυτό το πρόβλημα;

Η "επόμενη μέρα" για τους πρόσφυγες στο Δ. Σπάρτης

Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2021 17:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θα ESTIA-σουμε σε αυτό το πρόβλημα;

Λεπτομέρειες σχετικά με την «τύχη» των ανθρώπων που φιλοξενούνται στη δομή του «Sparta Inn», έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στις δηλώσεις του κ. Κρητικού, υπογραμμίζεται με έμφαση το γεγονός πως το ξενοδοχείο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σταματήσει να φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μέσω προγραμμάτων του ΔΟΜ θα νοικιαστούν για αυτούς διαμερίσματα ενώ προβλέπεται και η επιδότηση των ενοικίων τους.

Ένα από τα προγράμματα που αναλαμβάνουν την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στον κοινωνικό ιστό μιας περιοχής είναι και το πρόγραμμα «ESTIA». Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν κατοικίες στην περιοχή που βρίσκονται αλλά και να εντάσσονται στην αγορά εργασίας. «Η τοπική κοινωνία εμπλουτίζεται  με τη συνύπαρξη με τα νέα μέλη της ενώ η τοπική οικονομία ενισχύεται με την ενοικίαση των διαμερισμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. 

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Δήμος Σπάρτης, είχε εκπροσωπηθεί από τον τότε αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δήμαρχο Μιχάλη Βακαλόπουλο, σε ημερίδα της Ύπατης Αρμοστείας στην Τρίπολη, σχετικά με την ενημέρωση του δήμου για το πρόγραμμα «ESTIA».
Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Η παύση λειτουργίας της δομής φιλοξενίας του «Sparta Inn» φαίνεται πως δεν είναι μακριά, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού βουλευτή Λακωνίας, είναι αρκετοί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που δεν έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα. Τι θα απογίνουν;

Ο Δήμος Σπάρτης έχει σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα «ESTIA» και αν ναι μήπως έφτασε η ώρα να προβεί στις ανάλογες ανακοινώσεις προς τους δημότες του;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia