Στο «κόκκινο» οι προεκλογικές διεργασίες

Σάββατο, 26 Αύγουστος 2023 09:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο «κόκκινο» οι προεκλογικές διεργασίες

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και το προεκλογικό σκηνικό έχει «θεριεύσει» για τα καλά.

Με την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου να πλησιάζει, τα υποψήφια δημοτικά σχήματα για τον Δήμο Σπάρτης εντείνουν τις προσπάθειες για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας, προσδοκώντας στην επίτευξη της βέλτιστης πρότασης που θα θέσουν στην κρίση του εκλογικού σώματος. Οι επαφές, οι συζητήσεις και οι προσκλήσεις για τη σύναψη συμφωνιών με υποψηφίους βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα των επικεφαλής των παρατάξεων και των συνεργατών τους. Κάποιοι δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να εκπληρώσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, άλλοι μετρούν απρόσμενες απώλειες κι επιχειρούν να «ρεφάρουν» με εναλλακτικές κινήσεις, ενώ ορισμένοι προχωρούν βάσει αρχικού πλάνου, αν και γνωρίζουν ότι οι συσχετισμοί αυτών των εκλογών είναι πιο ρευστοί από ποτέ και οι ανατροπές διαρκείς. Την ίδια στιγμή, δεν απουσιάζουν και τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση -κυρίως στο παρασκήνιο- αν και προς ώρας δεν φαίνεται να πλήττουν άμεσα τον πολιτικό πολιτισμό.

Όλοι, πάντως, εμφανίζονται σίγουροι ότι κρατούν το «καλό χαρτί» για το φινάλε, το οποίο φιλοδοξούν να ρίξουν στα τελευταία βήματα πριν την αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας. Ποια θα είναι η κίνηση-ματ; Κάποια πρόσωπα έκπληξη, κάποιες «ακαταμάχητες» εξαγγελίες ή κάποιος κρυφός «άσος στο μανίκι»;

Ταυτόχρονα, οι πολίτες αναμένουν την παρουσίαση όχι μόνο των ψηφοδελτίων, αλλά και των προγραμμάτων που έχουν καταρτίσει οι εν δυνάμει διεκδικητές της διοίκησης, καθώς μέχρι στιγμής πέρα από σκόρπιες προτάσεις, δεν έχουν κοινοποιηθεί συνολικά σχέδια στρατηγικής και πολιτικής.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti